BREZPLAČNA dostava za VSE nakupe nad 20€ + DARILO 🚚Pogoji poslovanja

Lepo pozdravljeni v naši spletni trgovini Allure.si
Delovni čas spletne trgovine je 24 ur na dan in 7 dni v tednu.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Allure.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Opredelitev pojmov

 1. Trgovec je spletna trgovina Allure.si; Sara Jamnik s.p., Mestni trg 1, 1000 Ljubljana..
 2. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini.
 3. Spletna prodajalna je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.
1. Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in ne vsebujejo DDV-ja, saj trgovec ni davčni zavezanec. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave, razen če ni v ponudi navedeno drugače. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine. Trgovec ima pravico do spremembe cen v primeru, da kupec ne naroči blaga ali storitev v roku veljavnosti predračuna. V primeru, da se dobava kupcu zakasni na njegovo željo ima trgovec pravico, da brez predhodne najave kupcu zaračuna dodatne stroške, ki jih ima z zamudo dobave.

2. Načini plačila

Trgovec omogoča naslednje načine plačila:

 • po povzetju – z gotovino ob prevzemu blaga
 • po predračunu - plačilo na transakcijski račun našega podjetja po položnici ali preko spletne banke
 • PayPal

Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico do zahtevka po plačilu z nakazilom na račun.

Trgovec kupcu izda račun na trajnem mediju. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema računa. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

3. Naročanje

Vsa naročila potekajo preko spletne trgovine www.allure.si in so dostopna 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate lahko med vsemi objavljenimi izdelki. Kupoprodajna pogodba med trgovcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec na spletni strani odda in potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za trgovca, kot za kupca. Pogodba bo shranjena pri našem podjetju, dostop do nje je možen po pošti ali po e-pošti. Status naročila in spremembe naročila kupec prejme preko e-pošte, ki ga posreduje ob registraciji.

4. Postopek nakupa

 1. Po izboru izdelkov v košarico zaključite nakup da nadaljujete na blagajno.
 2. Tam boste imeli možnost registracije svojega uporabniškega računa ali hitrega nakupa za katerega potrebujemo samo vaš email naslov.
 3. Pri plačilu boste izbirali med tremi različnimi plačilnimi metodami: Plačilo po predračunu, z odkupnino ali PayPal.
 4. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
 5. Naročilo potrjeno: Trgovec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Trgovec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte trgovec kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči trgovcu, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. 
 6. Blago odpremljeno: Trgovec v najkrajšem času (1-2 dni) blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.
 7. V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila, nas mora o tem preko e-maila pl.allure@gmail.com. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

5. Pravica do odstopa kupca od pogodbe

Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov pl.allure@gmail.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek posredovanja (pošiljanja) blaga. Če kupec morda artikel že začne uporabljati ali če pri tehničnih izdelkih posamezne komponente odpre ali sestavlja, odstop od pogodbe žal več ni možen.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče, zato so vse pošiljke, poslane z odkupnino zavrnjene!

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

6. Garancija

Vsi izdelki v ponudbi allure.si imajo najmanj 6 mescev garancije. V primeru, da ima artikel drugačno garancijsko dobo je le-ta vključena v opisu artikla. Pri spletnem nakupu garancija prične veljati z dnevom vročitve pošiljke. 

7. Dostava in cene dostave

Razpoložljivost izdelkov je na spletni strani ustrezno označena (na zalogi / ni na zalogi). Možni način prevzema blaga je dostava. V primeru dostave se kot prevoznik uporabi GLS ali Pošta Slovenije. Rok dostave znaša 1 do 3 delovnih dni. O morebitni spremembi prevoznika je trgovec dolžan opozoriti kupca. Z momentom podpisa transportnega potrdila s strani prevoznika trgovec ne prevzema nikakršnega rizika zaradi poškodbe, izgube ali zakasnitve pošiljke, vse rizike od tega trenutka naprej nosi kupec.

Stroški pošiljanja ob spletnem nakupu znašajo 3,5 EUR, v primeru spletnega nakupa nad 30,00 EUR kupec ne nosi stroškov dostave.

8. Varnost

Trgovec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Trgovec v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika. 

9. Podatki in varstvo podatkov

Trgovec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca. Trgovec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje reklamnega in informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Slike oz. fotografije artiklov, ki so objavljene v spletni trgovini Allure.si, so zaradi specifike spletne trgovine digitalno obdelane, zato ne izključujejo odstopanja v barvnem odtenku prejetega artikla.  Do razlik v barvnem odtenku artikla lahko pride tudi zaradi uporabe različnih nastavitev zaslonov in uporabe različnih naprav za dostop do spletne trgovine. Vsaka naprava (računalnik, mobilni telefon, dlančnik...) prikazuje barve in barvne odtenke z določenim odstopanjem od dejanskega stanja. Slike oz. fotografije so last podjetja Spletna trgovina Sara Jamnik S.P., njihovo uporaba in nadaljna distribucija je brez soglasja podjetja Spletna trgovina Sara Jamnik S.P. prepovedana.

Znamka Allure.si in logotip sta v lasti Spletne trgovine Sara Jamnik S.P.

10. Komunikacija

Trgovec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
11. Odveza odgovornosti

Trgovec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da trgovec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo trgovec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Trgovec ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Trgovec si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

12. Pritožbe in spori

Trgovec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova pl.allure@gmail.com. Postopek je zaupen.