BREZPLAČNA dostava za VSE nakupe nad 20€ + DARILO 🚚Kako nositi statement nakit

Objavil Andraž Poje

Hladnejšo sezono letošnjega leta bodo krasili večji, bolj svetleči, bolj drzni ter predvsem bolj opazni kosi nakita. Na minimalističen nakit lahko za nekaj časa pozabimo in ga zamenjamo za statement kose. Statement nakit je ponavadi velik in kar kriči po pozornosti. Lahko gre za široke zapestnice, velike uhane, obeske ali vpadljive ogrlice. Že samo en kos je dovolj, da ženska, ki nakit nosi stopi iz svoje cone udobja in preprostosti ter se opredeli kot edinstvena, zanimiva, samozavestna in strastna.

Statement kosi so drzni in edinstveni, okolici lahko sporočajo veliko o osebi, ki ga nosi. Pri tako vpadljivih kosih nakita pa se lahko hitro zgodi, da se naše sporočilo interpretira napačno. Z upoštvanjem spodnjih nasvetov poskrbi, da daš svoji okolici sporočilo, ki ji ga zares želiš dati.

 Fashion Week, jesen/zima 2016/17 (Vogue)

1: Fashion Week, jesen/zima 2016/17 (Vogue)

Več je manj

Pri statment nakitu se gre tega načela še posebej držati, izjema so zapestnice. Vedno nosi le en statment kos naenkrat. Preveč velikih in vpadljivih kosov lahko hitro izpade pretirano ter celo kičasto. V kolikor nosiš več statment nakitov, se pozornost težko osredotoči le na en kos hkrati, kar pomeni da ne bo nobeden kos nakita prišel do svojega pravega izraza. V kolikor izbereš statement ogrlico ali zapestnice dodaj nevpadljive uhane. Če boš raje izbrala statement uhane pa svoj videz zaključi z minimalističnim prstanom.

Pomembna so tudi oblačila

Vpadljivi kosi nakita lahko zablestijo le v kolikor jih kombiniramo s kosi, ki so jim v kontrastu. Tudi tukaj se je dobro držati načela manj je več in izbrati umirjena oblačila. Izogibaj se oblačilom s preveč vpadljivimi vzorci. Raje izberi enobarva oblačila ali zbledele, neopazne vzorce. Če se odločiš za črtast vzorec naj so črte zelo tanke. V mislih imej tudi to, da bo nakit barvno usklajen z oblačili, ki jih nosiš.

V kolikor se odločiš za barvno statment verižico, je najboljša kombinacija svetel enobarvni zgornji del. Svetle barve v bližini obraza optično pomladijo obraz, hkrati pa bo ogrlica pritegnila več pozornosti na predel obraza.

Statment ogrlice lahko nosiš z najrazličnejšimi izrezi, prav tako pa je zelo zaželjena in šik kombinacija, če nadeneš ogrlico nad svoje vrhnje oblačilo. Kombinacija z malo črno oblekico ali preprostim jeansom z majčko v pudrasto roza barvi, bo naustavljivo privlačna.
Pri izbiri izrezov ne moreš zgrešiti z raznoraznimi topi, V-izrezi ali privlačnimi kosi, ki razkrivajo ramena ter dajo celotnemu stilu ženstveni pridih.

Statement nakit - glamradar2: glamradar.com

statement nakit - mlovesm.com3: mlovesm.com

 Prilagodi velikost nakita

Statement nakit je ponavadi velik in masiven. Pomembno je, da izbereš pravo velikost, ki bo ustrezala proporcom tvojega telesa. Na majhnih, ozkih rokah prevelika zapestnica preprosto ne bo izgledala lepo. Osredotoči se na obliko in velikost svojega telesa in izberi kose, ki so primerni zate. Tukaj je pomembno izpostaviti tudi obliko obraza ter pričeske. Izberi uhane, ki ustrezajo tvoji obliki obraza. Pomembne so podrobnosti, kot so oblika, dolžina ter barva uhanov. V primeru, da nosiš statement uhane naj bo pričeska umirjena. Primerni so speti lasje, polnoma ravni ali pa lahkotni kodri. Preveč natupirane in izstopajoče pričeske raje prihrani za kakšno drugo priložnost.

happinessboutique.com4: happinessboutique.com

Izberi prava ličila

Preden začneš z ličenjem si nadeni izbran kos nakita in ličenje barvno prilagodi glede na nakit. Z ličili ne pretiravaj in pusti, da pride do izraza tvoj nakit. V kolikor se odločiš za izrazito naličene oči, uporabi šminko v nevtralni barvi in obratno. V kolikor si izbrala statement zapestnice bodo nekaj pozornosti dobili tudi tvoji nohti. Primerni so nohti klasične oblike v kožnih, kremastih  ali pudrastih odtenkih laka za nohte.

statement nakit - kayture.com5: kayture.com

Statement kosi pri allure

Na naši strani lahko najdeš kar nekaj kosov statemen nakita. Povsem tvoja odločitev je ali boš izbrala zapestnico, ogrlico, uhane ali mogoče kar vse troje. V kolikor se odločiš za več kosov, pa ne pozabi na zgornja pravila.

Modni komplet verižica z uhani "Princess" - allureModni komplet "Princess"

         Verižica "Ribs"         

Verižica "Ribs"

Modna verižica "Solzice s kristalčki"

Modna verižica "Solzice s kristalčki"

Modni komplet verižica z uhani "Ariela"
Modni komplet "Ariela"
Modni komplet verižica z uhani "Kleopatra"
Modni komplet "Kleopatra"
Štiridelna Verižica z vzorci

Štiridelna Verižica z vzorci

Modna zapestnica in prstan "Kleopatra"

Modna zapestnica in prstan "Kleopatra"

Modna zapestnica in prstan "Swan"

Modna zapestnica in prstan "Swan"

Modna zapestnica in prstan s perlicami

Modna zapestnica in prstan s perlicami

Modni viseči uhani - perlasti grozd

Modni viseči uhani - perlasti grozd

Viseči uhani - circles

Viseči uhani - circles

Modni viseči uhani "Gipsy"

Modni viseči uhani "Gipsy"

translation missing: sl.blogs.comments.with_count

translation missing: sl.blogs.comments.title

translation missing: sl.blogs.comments.moderated