BREZPLAČNA dostava za VSE nakupe nad 20€ + DARILO 🚚7 kostumov za noč čarovnic, ki jih lahko naredite povsem sami

Objavil Andraž Poje

Nekateri se jih bojijo, druge zabavajo, tretjim niso pomembne, a ne glede na vse, dejstvo je, da so v zadnjih nekaj letih močno pridobile na veljavnosti tudi pri nas. Čarovnice.
Če se zdi, da smo se še prejšnji teden pogovarjali o visokih temperaturah in morju, pa se nezadržno bliža zadnja oktobrska noč, ko bomo praznovali tudi njihov praznik.
In veste, kaj je še bolj grozljivo kot noč čarovnic? Najti pravi kostum in se naličiti tako, da bomo samozavestno vstopile na prizorišče, množici pa bo od strahu zledenela kri v žilah. Morda ne ravno dobesedno, vsekakor pa si vsak, ki se ta večer odpravi na praznovanje, želi pustiti vtis in se pri tem dobro zabavati.

Do noči čarovnic nas loči le še nekaj dni in če tudi ve ravno razmišljate, kje dobiti idejo za izviren kostum in izstopajočo opravo, ste na pravem mestu. Za vas smo pripravili nekaj idej, ki so nas najbolj navdihnile, najboljše od vsega pa je, da si popolnoma vse lahko pripravite kar same doma! 

#1 VAMPIR
Saj se jih spomnite, ne? Črne oprave, ogromna krila in sledovi krvi okrog ust. Vampirji so eni izmed čarovniških likov, ki jih srečujemo tako v filmih kot v knjigah, zato ideje o njihovem izgledu ni težko najti in jo posnemati. Če iščete inspiracijo v zadnjem hipu, bo ta kostum vampirja prava odločitev za vas.

Kaj potrebujete:
- črna rjuha, pokrivalo ali odeja
- bela barva za obraz (poljubno), otroški puder v prahu
- umetna kri: voda, koruzni sirup, rdeče barvilo za hrano (lahko tud sok kuhane pese ali rdečega zelja)

Ker za vampirje velja, da so nočne ptice, ki jih prepoznamo po rdeče črni kombinaciji, se tega držimo tudi pri ustvarjanju vampirskega kostuma. Vzemite kakršenkoli večji kos črnega (ali rdečega) blaga in ga zavežite oziroma zapnite okrog vratu, na kotičke ust pa si nanesite doma pripravljeno mešanico umetne krvi. To dobite tako, da zmešate vse zgoraj naštete surovine in nihče ne bo niti za trenutek podvomil v to, da ste ravno povečerjali nekaj…krvavega.
Za bolj dovršen videz lahko uporabite tudi belo barvo, ki jo pred tem nanesete na obraz. Če te nimate, si obraz na debelo namažite z mastno kremo in ga napudrajte z otroškim pudrom v prahu.


Slika1 Vampirji (vir: Pinterest)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slika1 Vampirji (vir: Pinterest)

 

#2 SENCA
Zagotovo ena najbolj izvirnih idej, ki zelo pristoji tako odraslim kot otrokom, je kostum sence. Za pripravo tega kostuma ne boste potrebovale nobenih posebnih barv in ličenja, a boste vseeno obdržale pridih mistične srhljivosti kjerkoli se boste pojavile. In najslajše? Nihče vas ne bo prepoznal!

Kaj potrebujete:
- črne oprijete hlače ali legice
- tanko črno bluzo ali puli
- prosojno črno najlonko za na glavo
- črne rokavice
- črne čevlje oziroma debele najlonke
- poljubni dodatki v črni barvi

Kostum sence pride najbolj do izraza, če so oblačila oprijeta. V kolikor se ne odločite, da boste senca, na primer, Rdeče kapice, drugih dodatkov sploh ne boste potrebovale. Oblecite oprijeta črna oblačila, si preko glave poveznite črno prožno najlonko in obujte čevlje. Za bolj dovršen videz sence si preko čevljev obujte še dodatne najlonke in s tem zabrišite vidni prehod med hlačnico in čevljem.

Slika2 Senca (vir: Pinterest)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slika2 Senca (vir: Pinterest)

 

#3 DUH
Morda res ne izgleda nič posebno vznemirljivo in izvirno, a zamislite si, da naletite na to pojavo, ko izstopite iz dvigala v vašem bloku zvečer! Ste sedaj  še vedno prepričane, da letos ne bi bile nekaj takšnega?

Kaj potrebujete:
- veliko belo rjuho ali pregrinjalo
- škarje
- črno barvo

Rjuho namestite na glavo in zarišite predel oči in ust (če želite). S škarjami ali nožkom izrežite zarisana polja, poveznite čez glavo in že ste pripravljene na noč strahov!

Slika 3 Duh (vir: ebay.com)

Slika3 Duh (vir: ebay.com)

 

#4 OKOSTNJAK

Kostum, ki je močno povezan z nočjo čarovnic in vsako leto dobiva vse več pripadnikov, je zagotovo kostum okostnjaka na tisoč in en način. Če ste se odločile, da boste letos oktobra kazale svoje kosti, potem si dan ali dva pred čarovniškim pohodom vzemite nekaj časa in enostavno pripravite povsem svojo okostenelo opravo.

Kaj potrebujete:
- črno majico in hlače
- belo barvo za tekstil
- belo in črno barvo za obraz

Izberite kose oblačil, ki jih ne boste več potrebovale, saj se tekstilna barva pri pranju ne izpere. Majico položite na tla ali mizo in jo na več straneh obtežite, da se pri slikanju ne bo gubala, nato začnite z risanjem okostja. Postopek ponovite tudi s hlačami, na obraz pa nanestite belo barvo in videz kosti dokončajte s črno kot je prikazano na sliki.

Slika4 Okostnjak (vir: Pinterest)

Slika4 Okostnjak (vir: Pinterest)

 

#5 MUMIJA
Ste za nekaj klasičnega, a vendar na tovrstnih praznovanjih nepogrešljivega? Ste v zadnjem hipu povabljene na noč čarovnic in brez vsakršne ideje o kostumu? Brez skrbi, vse, kar morate storiti, je da preverite, če imate na zalogi zadostno količino wc papirja. Morda se sliši smešno, a verjemite – požele boste veliko odobravanja in navdušenja!

Kaj potrebujete?
- WC papir (kot alternativa lahko uporabite tudi medicinske povoje)

Prosite za pomoč prijateljico ali nekoga v bližini in se od nog do glave ovijte v papir. Tako je, to je vsa umetnost tega kostuma!

Slika5 Mumija (vir: Pinterest)

Slika5 Mumija (vir: Pinterest)

 

#6 ZOMBIJEVA NEVESTA
Če že noči čarovnic ni brez zombijev, ve pa bi vseeno želele izstopati, naredite nekaj drugačno nepričakovanega! Mi smo za vas pripravili idejo za kostum zombijeve neveste, na vas pa je, da se odločite, kako drzno boste izstopale to leto.

Kaj potrebujete?
- maskaro in vodo
- belo obleko
- svetleč papir za zavijanje
- umetno kri

Maskaro zmešajte z nekaj kapljic vode in mešanico z vatirano blazinico razmažite pod očmi, da dobite videz udrtega, mrtvega pogleda. Z rdečo šminko si namažite ustnice, na obraz, ostale predele gole kože in obleko pa nanesite umetno kri, ki ste jo dobile z mešanjem koruznega sirupa, rdeče barve (rdeče zelje, sok rdeče pese) in vode. Za nevesto v belem boste potrebovale belo obleko, ki jo lahko odlično nadgradite s svetlečim darilnim papirjem, za več groze pa boste poskrbele, če boste eno roko skrile pod obleko in del, kjer se ta običajno stika z ramo, pobarvale z umetno krvjo. Za konec še razmršite lase, da bodo izgledali neurejeno in jih dodatno uredite z obstojnim lakom za lase. Tako opremljene se brez težav lahko podate na lov za davno izgubljenim možem.

Slika6 Zombijeva nevesta (vir: Pinterest)

Slika6 Zombijeva nevesta (vir: Pinterest) 

 

#7 ZADRGARICA
Vas je kdaj zanimalo, kako izgleda vaš obraz pod kožo?
Letošnji predčarovniški čas so internet preplavile fotografije mask z zadrgo, ki deluje zelo živo in precej srhljivo, a če želimo ujeti bistvo tega obdobja, z njo nikakor ne boste zgrešile.

Kaj potrebujete?
- zadrgo iz hlač ali krila
- rdečo barvo/umetno kri
- puder

Iz starih hlač ali krila, ki ga ne nosite več, odstranite zadrgo in jo z ustreznim lepilom namestite na obraz tako kot je prikazano na sliki. Spodnji del pobarvajte z rdečo barvo (uporabite lahko tudi »umetno kri«, ki smo jo naredili v prejšnjih kostumih), na predel okrog zadrge pa izdatno nanesite puder. In ne pozabite nam sporočite odziva, ko se boste takšne pojavile na praznovanju!

Slika7 Zadrgarica (vir: Pinterest) 

Slika7 Zadrgarica (vir: Pinterest)

translation missing: sl.blogs.comments.with_count

translation missing: sl.blogs.comments.title

translation missing: sl.blogs.comments.moderated